Skinnende røde drømme

18. november 2021

Med sine 330.000 årligt besøgende er Ferrari Museet i Maranello Italiens mest besøgte industrielle museum. Det forstår man, når man har lagt turen forbi og fået de utrolige mængder af æstetisk industriel design ind på nethinderne.

Blankpudset rødt metal, svungne linjer af en næsten overnaturlig skønhed samt masser af sølvskinnende cavalli rampanti, stejlende heste. Det er, hvad det handler om, på Italiens mest besøgte industrielle museum – Ferrari Museet i Maranello, 20 km. fra Modena, i den mellemitalienske Emilia-Romagna-region. Regionen er kendt som Italiens absolutte bil-Mekka. Her har ikke kun Ferrari set dagens lys, men også legendariske mærker som Maserati og Lamborghini, og af Italiens i alt 150 registrerede bilmuseer findes de 34 i Emilia-Romagna.

“Vivi il sogno”, udlev drømmen. Sådan lyder det slogan, der møder de besøgende, inden de træder ind i det højteknologisk museum, der slog dørene op for første gang i 1990. Museet dækker et areal på i alt 3.500 m2 og er opdelt i fire forskellige sektioner. Omkring 45 forskellige Ferrari-modeller – både berømte Formel 1-racere og modeller “til gadekørsel” – kan beundres, bl.a. adskillige sjældne perler som Ferrari har skaffet sig gennem private samlere. Det gælder fx. de udødelige klassikere Ferrari 750 Monza, fra 1954, og Ferrari 250 GTO, fra 1962, der begge er så overlegent smukke i deres design, at man næsten får åndenød, hvis man betragter dem i for lang tid. Men futuristerne bliver skam også tilgodeset. De skal blot lede efter den overdrevne Ferrari Project F150, der er en såkaldt concept car med næsten 1000 hestekræfter og en topfart på 350 km/t – selv sagt yderst nyttigt hvis man eksempelvis skulle være forsinket til en vigtig aftale! F150 er blevet bygget i 499 eksemplarer og stykprisen ligger på omkring en mio. dollars.

Hall of Fame

Vaskeægte Formel 1-fans med benzin blodet vil ganske givet føle sig som en ål i mudder, særligt når de befinder sig i museets Hall of Fame. Her vil man være omgivet af nogle af Formel 1-sportens legendariske Ferrari-racere, hundredvis af pokaler samt fotos af nogle af motorsportens legendariske Ferrari-ikoner – lige fra Niki Lauda over Michael Schumacher til finske Kimi Raikkonen, der hver især har været med til at gøre det italienske mærke til verdens mest vindende Formel 1-team.

Men Formel 1-oplevelsen behøver imidlertid ikke at slutte her. Museet tilbyder nemlig også en oplevelse som er lidt af et tilløbsstykke: en såkaldt simulationsøvelse, der giver én mulighed for at være del i den mekanikergruppe, der skal skifte dæk på en Ferrari i pitstop. En anden simulationsøvelse giver mulighed for at sætte sig til rette i et vaskeægte Ferrari-cockpit og simulerer deltagelse i et Formel 1-løb.

Har man efter denne oplevelse fået vaskeægte rødt Ferrari-blod på tanden og higer efter at prøve den ægte vare, så er det faktisk også muligt. Den massive turisme, som museet har trukket med sig – 330.000 besøgende om året -, har fået flere virksomheder, der specialiserer sig i Ferrari-udlejning, til at blomstre op nær Ferrari-museet. Eksempelvis tilbyder både Push Start og Pitlane Red Passion tidsafmålt udleje af Ferrari-modeller. Man vil kunne vælge mellem otte forskellige Ferrari-modeller, og priserne går fra 70 euro for ti minutter op til 1.200 euro for to timer.

Denne mulighed er blevet så populær blandt livsnydende og bedre bemidlede Ferrari-fans, at Maranello kommune for nylig har besluttet at forbyde al Ferrari-kørsel i tidsrummet fra kl. 12.30 til 15. Årsag? Et hobetal af kommunens indbyggere havde klaget over, at “brølet” fra de potente Ferrari-motorer forstyrrede deres frokost og efterfølgende middagslur!

Ferrari-freaks, der ønsker en komplet oplevelse, vil desuden kunne tage de cirka 20 km. fra Maranello til Modena, hvor Ferrari i 2014 slog dørene op til endnu et museum med hestekræfter, denne gang med navnet Enzo Ferrari-Museet, tilegnet stifteren Enzo Ferrari.

Praktiske info

Ferrari Museet er beliggende i byen Maranello, ca. 20 km. fra Modena

Adresse og åbningstider
Museo Ferrari Maranello
Via Dino Ferrari 43, Maranello
Åbent året rundt i tidsrummet fra kl. 9.30-18.00

Billetpriser
Billetpris voksne: 26 euro
Billetpris børn og unge fra 6 til 18 år: 10 euro

Shuttleservice
Ferrari tilbyder shuttleservice mellem Museo Ferrari i Maranello og Enzo Ferrari-Museet i Modena

www.ferrari.com.

Følg os på Instagram

🇮🇹 Ingen by i verden, er fyldt med så mange skjulte skatte, hemmelige steder og smukke små gyder, pladser og stræder som Rom. 

Her kom vi forbi gaden Passetto di San Giovanni Decollato, gemt godt væk bagved Campidoglio - se om du kan finde den næste gang du er i Rom. 

God weekend fra den evige stad 👋🏼

#rom #denevigestad #italien #rejsertilrom #rejsertilitalien #detusynligerom #detusynligeitalien

🇮🇹 Ingen by i verden, er fyldt med så mange skjulte skatte, hemmelige steder og smukke små gyder, pladser og stræder som Rom.

Her kom vi forbi gaden Passetto di San Giovanni Decollato, gemt godt væk bagved Campidoglio - se om du kan finde den næste gang du er i Rom.

God weekend fra den evige stad 👋🏼

#rom #denevigestad #italien #rejsertilrom #rejsertilitalien #detusynligerom #detusynligeitalien
...

🇮🇹 Piazza del Campidoglio med statuen af Marcus Aurelius til hest i midten. En af Roms smukkeste pladser og hjemsted for Roms kommune og Musei Capitolini. Her kan der bruges mange timer på st fordybe sig i Roms historie og skønhed.. #rom #italien #rejsertilrom #rejsertilitalien #detusynligerom #detusynligeitalien #spqr

🇮🇹 Piazza del Campidoglio med statuen af Marcus Aurelius til hest i midten. En af Roms smukkeste pladser og hjemsted for Roms kommune og Musei Capitolini. Her kan der bruges mange timer på st fordybe sig i Roms historie og skønhed.. #rom #italien #rejsertilrom #rejsertilitalien #detusynligerom #detusynligeitalien #spqr ...

🇮🇹 Forår i Italien. I Rom står solen højt og temperaturen har nået 26 grader. God weekend 👋🏼 #rom #italien #rejsertilitalien #detusynligerom #detusynligeitalien #forår

🇮🇹 Forår i Italien. I Rom står solen højt og temperaturen har nået 26 grader. God weekend 👋🏼 #rom #italien #rejsertilitalien #detusynligerom #detusynligeitalien #forår ...