Kulturrejse til Toscana

24. sep. til 1. okt. 2024

Se rejseforedrag om kulturrejse til Toscana

8 dage / 7 nætter

12.300,-

Stadig ledige pladser
Rejsen bestilles hos vores rejsepartner Granada Kulturrejser, som siden 2001 har arrangeret kulturejser til Europa og er medlem af Rejsegarantifonden.

Sensommer i Toscana

Toscana er nok den mest populære af Italiens regioner. Smukke byer, en betagende natur, et dejligt køkken ledsaget af regionens mange fortræffelige vine. Desuden er der fascinerende byer på stribe, der byder på store oplevelser.

På denne vin-tur har vi base i regionens mest populære by, nemlig Siena. Vi skal stifte bekendtskab med byens historie og mest spændende attraktioner. Herfra udgår vores vin- og kulturture til vinhovedstaden, Montalcino, den charmerende UNESCO-by Pienza, vinbyen Montepulcino samt vinsmagning i Chianti-området.

Der er fokus på nogle af Toscanas kendte vine – Chianti Classico, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montalcino. Vi kommer også til at smage på lokale specialiteter som f.eks. den berømte Pecorino-ost fra Pienza.

Gennem foredrag om Italien, Toscana og regionens vin bliver deltagerne klædt på til at være kulturrejsende.

Hotellet i Siena ligger lige i udkanten af centrum, og herfra er det let at komme ind til bykernen og tage på busture til regionens forskellige byer.

Dagsprogram

Dag 1: Afgang København og ankomst i Siena

Med direkte fly fra Kastrup til Firenze. Vi bliver mødt i lufthavnen af Jesper Storgaard Jensen og kører med egen bus til Siena. Efter godt en times køretur ankommer vi til den dejlige kulturby Siena, der skal være vores base hele ugen. Vi indkvarteres på et godt hotel i centrum, og der bliver frokost på egen hånd. Efter indkvarteringen og en kort pause er der velkomst, præsentationsforedrag og fælles middag på restaurant i byen.

Dag 2: Siena og byens historiske centrum

Efter morgenmaden går vi sammen med vores dansktalende guide til San Domenico kirken. Vi kommer desuden rundt med hende i Sienas smukke centrum. Vi spiser frokost sammen på en restaurant i byen. Om eftermiddagen kan man besøge museet i det tidligere hospital, Santa Maria delle Scala eller nyde byen på egen hånd. Jesper udleverer liste med forslag til restauranter.

Dag 3: Besøg på vingårde i Montalcino

Denne dag er afsat til dagsudflugt til den smukke vinby Montalcino. Efter en køretur på omkring en time går vi en tur gennem byen og gør holdt ved en af Toscanas mest berømte cafeer, Caffè Fiaschetteria Italiana, der åbnede i 1888. Cafeen har gennem tiden haft mange berømte besøgende, bl.a. den daværende prins Charles og skuespilleren Antony Hopkins. Turen fortsætter til multimedie museet, der fortæller Brunello-druens historie. Vi er nu klar til at nyde vinen hos én af de mest kendte producenter, Barbi vinhuset. Vi skal høre om dette sted, og der bliver serveret en let frokost på stedet.
Vi kører sidst på dagen retur til Siena med et lille stop i Sant’Antomo klosteret. Aftenen er til fri disposition.

Dag 4: Besøg i Pienza

Fra hotellet kører vi til den lille hyggelige by Pienza, der er på UNESCO´s verdensarvsliste. Byen er desuden kendt for sin produktion af én af Italiens bedste oste, Pecorino di Pienza. Vi besøger en virksomhed, der producerer den berømte ost. Her hører vi om historien og produktionen, hvorefter vi få smagsprøver af seks forskellige oste, ledsaget af den kendte rødvin fra Montepulciano.

Vi fortsætter mod Pienza, men stopper dog undervejs for at se Italiens mest berømte og fotograferede gruppe af cypresser, en sand skønhedsåbenbaring.

I Pienza går vi en fælles spadseretur, inden der bliver tid til frokost på egen hånd. Om eftermiddagen ser vi nærmere på byens største attraktioner: domkirken, den smukke piazza og Palazzo Piccolomini, der har fungeret som privatbolig for flere paver. Turen går retur til hotellet. Om aftenen spiser vi fælles middag.

Læs mere om Pienza: Pienza – hvor en af Italiens bedste oste kradser i næsen

Dag 5: Afslapning i Siena og fortælling om byens Palio (hestevæddeløb)

Vi mødes med Jesper, der fortæller om byen Siena samt det berømte hestevæddeløb Il Palio de Siena. Herefter går vi til Palio museet, hvor vi bliver vist rundt.


Piazza del Campo i Siena, på dagen for Il Palio.

Efter frokost på egen hånd er der muligheder for at udforske byen yderligere: Der er mulighed for at besøge det 87 meter høje tårn Torre del Manga med 300 trappetrin til toppen (entre ikke inkluderet). Man kan også besøge Sienas domkirke, den botaniske have eller byens fæstningsværk Fortezza Medicea. Sidst på dagen mødes vi igen og nyder en fælles middag.

Dag 6: Udflugt til Chianti og Monteriggioni

Vi kører den korte tur fra hotellet til Parco Sculture del Chianti, Toscanas kendteste udendørs kunstmuseum. Vi kører herefter videre til konsortiet for den berømte vin, Chianti Classico. Her er mulighed for blindsmagning, duftprøver samt en gåtur i vinmarkerne og naturligvis smagsprøver. Tilmed byder konsortiet på en let frokost.

Vi kører til middelalderbyen Monteriggioni, der ligger malerisk bag høje bymure. Især er byen kendt for sin uindtagelige borg og selv Dante omtaler byen i sin “Guddommelige Komedie”. Vi går en fælles tur og nyder stemningen i byen.

Dag 7: Montepulciano

Turen går i dag til et af Toscanas mest storslåede klostre, Madonna di San Biagio. Efter besøget på dette smukke sted kører vi videre til byen Montepulciano, der bl.a. er kendt for den fremragende vin, Vino Nobile di Montepulciana. Vi går en fælles tur i byen og kommer forbi den kendte historiske café, Caffe Poliziano, der åbnede i 1868, og har været frekventeret af en række italienske kulturpersonligheder.

Frokost på egen hånd i byen, inden turen går retur til Siena. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, inden vi mødes til fælles afslutningsmiddag på en god lokal restaurant.

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmaden er der afrejse mod lufthavnen i Firenze og videre til Danmark.

8 dage / 7 nætter

12.300,-

Stadig ledige pladser
Rejsen bestilles hos vores rejsepartner Granada Kulturrejser, som siden 2001 har arrangeret kulturejser til Europa og er medlem af Rejsegarantifonden.

Rejseinfo

Afrejse: 24. sep. 2024
Hjemrejse: 1. okt. 2024

Rejsen inkluderer:

 • Fly t/r (København-Firenze)
 • Transport til og fra lufthavn i Firenze
 • 7 nætter på hotel i centrum af Siena (dobbeltværelse)
 • Morgenmad på hotel
 • Alle entreer i programmet
 • Jesper Storgaard Jensen som guide og rejseleder
 • Transport i egen bus på turene ud af Siena

Rejsen inkluderer ikke:

 • Lokal transport på egen hånd
 • Lokal turistskat 2,5€ per dag per person
 • Måltider på egen hånd
 • Drikkevarer til fælles frokost/middag

Tillæg for enkeltværelse: 2.000 kr.

Fly: Med SAS fra København direkte til Firenze t/r.

Afrejse fra København: kl. 9.10 med ankomst til Firenze kl. 11.30.
Hjemrejse fra Firenze: kl. 12.20 med ankomst til Kastrup kl. 14.30.

Bemærk: Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Sådan siger tidligere deltagere…

“Den begejstrede beskrivelse I gav af jeres guide Jesper, blev ikke gjort til skamme. Dels virkede han faglig kompetent, engageret og meget givende, dels gjorde han det virkelig godt som rejseleder. Han viste overblik og handlekraft – og han fandt gode løsninger, som vi tror, fik alle til at føle sig/os godt tilpas. Og så er det jo altid dejligt at være sammen med et menneske med humor.”
Erik og Vibeke Skjoldborg

“Jeg har været i Rom fire gange før denne femte gang, og jeg har virkelig fået en på opleveren som jeg slet ikke havde troet muligt – og det selvom mine forhåbninger var store. Jesper er en fantastisk engageret og rar mand – ham vil jeg gerne rejse med igen. Maden var bare super duper (kommer fra et madøre) – jeg synes vi blev forkælede her. Hvis man kunne give ekstra stjerner ud over det maksimale, så kom de herfra.”
Jan Priess

“Rom-turen var en oplevelse uden lige, ikke mindst takket være Jesper, bedre formidler findes ikke. Han informerede om Rom og Italien på godt og ondt, hvilket var med til at skærpe og forstå by og land og ikke bare “svømme” hen over alle herlighederne – historiens vingesus føltes alligevel. Hermed en stor tak til Granada Kulturrejser og ikke mindst til Jesper.”
Inge-Lise Søndergaard

“Hotellet var luksus, da værelset, som jeg boede på, vendte væk fra gaden, havde badekar og fungerede godt, og så var der den skønne tagterrasse, den trak op. Stemningen i gruppen var rigtig fin, hyggelig og seriøs. Jesper var vældig behagelig, imødekommende og vidende. Det var et spændende og nuanceret program, fik virkelig meget udbytte af turen på alle måder. Dejlig tur.”
Marianne Jensen

“Tusind tak for skønne dage i Rom. I havde fundet frem til den bedste rejseleder! Det har været så spændende, underholdende og bevægende, at høre Jesper fortælle om rigdom og fattigdom, om modstandskamp og genopbygning, om museer og street art – og meget, meget mere! Tak for alle printede fortællinger om de steder, vi skulle besøge. Og for at dele kærlighed til – og kritik af – Rom og romerne med os.”
Vivi Moustgaard

“Tak for en meget vellykket rejse. Jesper er en meget kompetent og behagelig rejsefører som vi kan anbefale på det varmeste. Vi er glade for at vi kommer bag om facaden, bl.a. turene i de knapt så kendte bydele, det var meget spændende. Spændende foredrag. Vi var glade for erfaren dansk guide til seværdigheder.”
Peter Rydahl

Rejseleder: Jesper Storgaard Jensen

Jeg har boet i Italien i mere end 25 år og efter at jeg som journalist har skrevet om en lang række af italienske samfundsforhold – politik, kultur, rejseartikler, mad/vin, ældresektoren, de unge, den katolske kirke, historie, sport og meget andet – er jeg kommet til den konklusion, at det allerbedste Italien har at byde sine besøgende især er den kultur, den historie og den arkitektonisk skønhed som man møder i mange byer og områder og som ofte smelter sammen og bliver til den pågældende bys eller områdes DNA.

Det handler dybest set om alt dette: samfundsforhold og kulturel skønhed. Det er det, jeg gerne vil vise mine rejsefæller.

Da jeg i sin tid begyndte at læse cand.ling.merc. (tolk/oversætter) i italiensk på CBS i København var det især på grund af en interesse i Italien som land. Det sproglige – dvs. det at tilegne sig det italienske sprogs bærende strukturer – var naturligvis interessant, men det der nok tiltrak mig allermest, var de italienske samfundsforhold. At finde ud af hvordan samfundet er sat sammen. Hvordan er forholdet mellem de forskellige grupper? Hvordan har en religion – i dette tilfælde den katolske – indflydelse på den måde ”man gør tingene på”? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og en tidligere meget tilstedeværende kirke?

Alle disse spørgsmål – og mange andre – har gjort mig følgeskab sine mine studieår i midten af 1990’erne. De er krøbet under huden på mig i en sådan grad, at jeg ikke kun betragter Italien som mit andet hjemland men også som et superinteressant studieobjekt, som man kan blive ved med at dykke ned i. Man kan blive ved med at finde nye oplysninger, detaljer og sammenhænge. Og alt dette elsker jeg at dele med de rejsende, der melder sig til Granadas Italiensture.