Kulturrejse til Bologna

13. til 20. oktober 2024

Se rejseforedrag om kulturrejse til Bologna

8 dage / 7 nætter

13.650,-

Få ledige pladser
Rejsen bestilles hos vores rejsepartner Granada Kulturrejser, som siden 2001 har arrangeret kulturejser til Europa og er medlem af Rejsegarantifonden.

Nyd efteråret i Bologna

Når man har været i Bologna, er det ikke svært at forstå, hvorfor denne mellemstore italienske by – ca. 388.000 indbyggere – er at betragte som en af Italiens mest populære. Det historiske centrum syder af middelalderatmosfære, og overalt i byen kan man gå rundt i de fascinerende søjlegange, som i byens centrum løber over hele 38 km. og som bl.a. gemmer på cafeer, spisesteder og shoppingmuligheder.

Byen er fuld af seværdigheder – historiske, kulturelle og gastronomiske. Museer, kirker, fontæner, store piazzaer og hyggelige kvarterer kæmper om de besøgendes opmærksomhed, men også gastronomien er et af de aspekter, der har gjort Bologna berømt. Af samme grund er et af Bolognas tilnavne ”la grassa”, den fede, grundet det lækre og generøse køkken. Lasagne, tortellini og mortadella (kaldet ”kødpølsens Rolls-Royce”) stammer alle fra Bologna.

Byen kan desuden vigte sig af at have verdens ældste universitet, hvilket betyder, at man her møder et mylder af unge studerende fra store dele af verden, der gøre byen ekstra livlig. Læg hertil en lokal befolkning, som har ry for at være både åben, venlig og imødekommende.

Dag 1: Udrejse til Bologna

Med direkte fly fra Kastrup til Bologna. I lufthavnen møder vi Jesper Storgaard Jensen og kører den korte strækning med bussen til hotellet*** i centrum af byen. Efter indkvarteringen mødes vi med Jesper til en velkomstdrink, præsentation og gennemgang af ugens program. Herefter er der fælles middag på lokal restaurant.

Dag 2: Spadseretur i Bolognas historiske centrum med guide

Efter morgenmaden mødes vi til en spadseretur gennem Bolognas historiske centrum i selskab med en god engelsktalende guide. Vi kommer forbi Piazza Maggiore, ser pladsen med de to tårne, der er byens vigtigste arkitektoniske symbol, besøger domkirken San Petronio, går igennem det dejlige udendørs frugt- og grøntmarked og ender ved den fantastiske San Stefano kirke. Her møder vi syv kirker under samme tag, vel at mærke syv kirker fra forskellige tidsaldre og stilarter. Der er frokost på egen hånd i Quadrilatero kvarteret med de mange spisesteder.

Efter frokost går vi til det moderne kunstmuseum MAMBO, hvor man bl.a. kan se en række værker af den lokale verdensberømte maler Giorgio Morandi. Om aftenen er der fælles middag.

Dag 3: Vintur ud af byen

Dag 3 skal vi på udflugt ud af byen. Vi kører med vores egen bus til vinproducenten Palazzona di Maggio, der har produceret vin siden 1961.

På vej ud af byen gør vi holdt ved kirken Basilica di San Luca. Herfra er der en pragtfuld udsigt over Bologna. Fra kirken og ned til byen løber den 3,8 km lange San Luca søjlegang med 666 hvælvinger. Vi går et lille stykke ad den, inden vi fortsætter til vingården. Her får vi en rundvisning, en spadseretur i vinmarkerne og lejlighed til at smage vinen. Desuden indtager vi også en let frokost her.

Efter besøget på vingården fortsætter vi til den lille by Dozza Imola, der er kendt for sine mange smukke murmalerier. Vi går en fælles tur i byen og ser nærmere på malerierne, inden vi vender tilbage til Bologna. Aftensmad på egen hånd.

Dag 4: Jesper viser sine yndlingssteder i Bologna

Formiddagen står i foredragets tegn. Jesper vil først holde et foredrag om Italien her og nu, og efter en kaffepause handler det bl.a. om Bolognas madkultur. Herefter er der fælles frokost.

Eftermiddagen kommer til at blive en spadseretur, hvor Jesper viser sine yndlingssteder i byen: byens jødiske ghetto, børsen, udsynet til floden, der løber under byen, Nanni boghandleren, hvor Umberto Eco yndede at købe sine bøger fra. Turen ender ved Santa Maria della Vita kirken med den berømte Jesus figur. Aftensmad på egen hånd.

Dag 5: Tur ud af byen til Ferrara

Vi bliver hentet af vores bus og kørt til en af regionens mest interessante byer, Ferrara, der ligger 50 km nord for Bologna. Byen er på UNESCO´s Verdensarvsliste. Her skal vi opleve byens historiske centrum og især middelalderborgen Castello Estense.

Efter fælles frokost er der flere muligheder. Man kan gå med Jesper til byens mest kendte museum, Palazzo Diamanti, der byder på både faste udstillinger og vandreudstillinger. (entré for egen regning). Der er også mulighed for yderligere at udforske byens centrum inkl. bymurene, og endelig er der mulighed for shopping. Sidst på dagen kører vi med bussen tilbage til Bologna. Aftensmad på egen hånd.

Dag 6: Besøg på verdens ældste universitet

Bologna har verdens ældste universitet grundlagt i 1088. Sammen med en lokal guide skal vi på rundtur i de historiske bygninger, høre om stedets historie og de mange personligheder, der er knyttet hertil. Vi spiser frokost sammen i byen.

Eftermiddagen byder på besøg på Bolognas bymuseum, hvor byens historie og kultur i en kronologisk og tidsmæssigt rækkefølge gennemgås i 34 tema-områder. Aftenen til egen disposition.

Dag 7: Bolognas Musikmuseum


Vi skal fra morgenstunden besøge Bolognas Musikmuseum og musikbibliotek. Bologna blev i 2006 udnævnt som ”Musikby” af UNESCO. I løbet af året afholdes der således festivaler både indenfor klassisk, rytmisk og jazzmusik. Musikken er levende i byens kulturliv og en vigtig faktor i byen.

Eftermiddagen er fri til at nyde Bologna på egen hånd. Jesper inviterer til et besøg i den store Margheritha-have og park, der ligger i udkanten af centrum.
Om aftenen er der afskedsmiddag på en berømt restaurant med levende jazzmusik.

Dag 8: Hjemrejse

Der er tid til at tage afsked med Bologna og spise frokost på egen hånd, inden vi med bussen kører til lufthavnen, hvorfra der er direkte fly til Kastrup.

8 dage / 7 nætter

13.650,-

Få ledige pladser
Rejsen bestilles hos vores rejsepartner Granada Kulturrejser, som siden 2001 har arrangeret kulturejser til Europa og er medlem af Rejsegarantifonden.

Rejseinfo

Afrejse: 13. oktober 2024
Hjemrejse: 20. oktober 2024

Rejsen inkluderer:

  • Fly t/r (København-Bologna)
  • Transport til og fra lufthavn i Bologna
  • 7 nætter på 3-stjernet hotel i Bologna (dobbeltværelse)
  • Morgenmad på hotel
  • Alle entreer i programmet
  • Jesper Storgaard Jensen som guide og rejseleder
  • Transport i egen bus på turene ud af Bologna

Rejsen inkluderer ikke:

  • Lokal transport på egen hånd
  • Lokal turistskat 4€ per dag per person
  • Måltider på egen hånd

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: Fra København direkte til Bologna t/r.

Afrejse fra København: kl. 13.30 med ankomst til Bologna kl. 15.35.
Hjemrejse fra Bologna: kl. 16.15 med ankomst til Kastrup kl. 18.15.

Bemærk: Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Sådan siger tidligere deltagere…

“Den begejstrede beskrivelse I gav af jeres guide Jesper, blev ikke gjort til skamme. Dels virkede han faglig kompetent, engageret og meget givende, dels gjorde han det virkelig godt som rejseleder. Han viste overblik og handlekraft – og han fandt gode løsninger, som vi tror, fik alle til at føle sig/os godt tilpas. Og så er det jo altid dejligt at være sammen med et menneske med humor.”
Erik og Vibeke Skjoldborg

“Jeg har været i Rom fire gange før denne femte gang, og jeg har virkelig fået en på opleveren som jeg slet ikke havde troet muligt – og det selvom mine forhåbninger var store. Jesper er en fantastisk engageret og rar mand – ham vil jeg gerne rejse med igen. Maden var bare super duper (kommer fra et madøre) – jeg synes vi blev forkælede her. Hvis man kunne give ekstra stjerner ud over det maksimale, så kom de herfra.”
Jan Priess

“Rom-turen var en oplevelse uden lige, ikke mindst takket være Jesper, bedre formidler findes ikke. Han informerede om Rom og Italien på godt og ondt, hvilket var med til at skærpe og forstå by og land og ikke bare “svømme” hen over alle herlighederne – historiens vingesus føltes alligevel. Hermed en stor tak til Granada Kulturrejser og ikke mindst til Jesper.”
Inge-Lise Søndergaard

“Hotellet var luksus, da værelset, som jeg boede på, vendte væk fra gaden, havde badekar og fungerede godt, og så var der den skønne tagterrasse, den trak op. Stemningen i gruppen var rigtig fin, hyggelig og seriøs. Jesper var vældig behagelig, imødekommende og vidende. Det var et spændende og nuanceret program, fik virkelig meget udbytte af turen på alle måder. Dejlig tur.”
Marianne Jensen

“Tusind tak for skønne dage i Rom. I havde fundet frem til den bedste rejseleder! Det har været så spændende, underholdende og bevægende, at høre Jesper fortælle om rigdom og fattigdom, om modstandskamp og genopbygning, om museer og street art – og meget, meget mere! Tak for alle printede fortællinger om de steder, vi skulle besøge. Og for at dele kærlighed til – og kritik af – Rom og romerne med os.”
Vivi Moustgaard

“Tak for en meget vellykket rejse. Jesper er en meget kompetent og behagelig rejsefører som vi kan anbefale på det varmeste. Vi er glade for at vi kommer bag om facaden, bl.a. turene i de knapt så kendte bydele, det var meget spændende. Spændende foredrag. Vi var glade for erfaren dansk guide til seværdigheder.”
Peter Rydahl

Rejseleder: Jesper Storgaard Jensen

Jeg har boet i Italien i mere end 25 år og efter at jeg som journalist har skrevet om en lang række af italienske samfundsforhold – politik, kultur, rejseartikler, mad/vin, ældresektoren, de unge, den katolske kirke, historie, sport og meget andet – er jeg kommet til den konklusion, at det allerbedste Italien har at byde sine besøgende især er den kultur, den historie og den arkitektonisk skønhed som man møder i mange byer og områder og som ofte smelter sammen og bliver til den pågældende bys eller områdes DNA.

Det handler dybest set om alt dette: samfundsforhold og kulturel skønhed. Det er det, jeg gerne vil vise mine rejsefæller.

Da jeg i sin tid begyndte at læse cand.ling.merc. (tolk/oversætter) i italiensk på CBS i København var det især på grund af en interesse i Italien som land. Det sproglige – dvs. det at tilegne sig det italienske sprogs bærende strukturer – var naturligvis interessant, men det der nok tiltrak mig allermest, var de italienske samfundsforhold. At finde ud af hvordan samfundet er sat sammen. Hvordan er forholdet mellem de forskellige grupper? Hvordan har en religion – i dette tilfælde den katolske – indflydelse på den måde ”man gør tingene på”? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og en tidligere meget tilstedeværende kirke?

Alle disse spørgsmål – og mange andre – har gjort mig følgeskab sine mine studieår i midten af 1990’erne. De er krøbet under huden på mig i en sådan grad, at jeg ikke kun betragter Italien som mit andet hjemland men også som et superinteressant studieobjekt, som man kan blive ved med at dykke ned i. Man kan blive ved med at finde nye oplysninger, detaljer og sammenhænge. Og alt dette elsker jeg at dele med de rejsende, der melder sig til Granadas Italiensture.