Jesper Storgaard Jensen

Jesper Storgaard Jensen

Journalist, forfatter, foredragsholder og fotograf med speciale i Italien og Rom

Jeg er født i Hammel i 1964 og cand.ling.merc i italienske fra Copenhagen Business School (CBS). Undervejs i min studietid har jeg været tre måneder omkring Milano og et år i Firenze.

I 1997 kom jeg til Rom for at arbejde på den danske ambassade. Her beskæftigede jeg mig hovedsageligt med italiensk økonomi og indenrigspolitik ligesom jeg også havde tolke- og oversættelseopgaver.

Senere blev jeg også iført kulturhatten og kom således til at beskæftige mig med kulturudveksling mellem Danmark og Italien.

I 2008 forlod jeg ambassaden og startede som freelance journalist, fotograf, oversætter og foredragsholder.

I perioden fra 1998 til 2018 har jeg skrevet omkring hundred artikler om italienske samfundsforhold til Weekendavisen. Blandt mine kunder i samme periode finder man også Berlingske, Børsen, Euroman, gastro, Jyllands-Posten, Politiken m.fl.

I dag er jeg Italiens-korrespondent for Kristeligt Dagblad og leverer desuden jævnligt rejseartikler til gastro og Børsen. Pt. samarbejder jeg endvidere med aviser og magasiner i Australien, Holland, Norge, Schweiz, Sverige, Tyskland og USA.

Jeg har bidraget til Aarhus Universitetsforlags Vide Verden-serie om Rom og er forfatter og medforfatter til fem guidebøger om Rom og Italien.

Af og til har der også været tid til oversættelse af italienske romaner, hvilket har udmøntet sig i titlerne på dansk ”Tidens fortid” (af Francesco Piccolo) og ”Pigen i tågen” (af Donato Carrisi).