Berlusconi kræves dømt – ”Pigerne blev betalt for at lyve”

2. juni 2022

Berlusconi er atter hovedrolleindehaver i en retssag, der i flere år har fået Italiens offentlig opinion til at løfte øjenbryn. Det drejer sig om den såkaldte Ruby III-sag, hvis anden hovedperson er Karima El Mahroug, en marokkansk kvinde på nu 29 år, også kaldet Ruby og Ruby Hjerteknuser.

Da sagen for nu 12 år siden startede handlede den om prostitution af mindreårige, idet Ruby som 17-årig angiveligt skulle have udført hvad der kaldes ”seksuelle præstationer”, under det som Berlusconi selv har kaldt for ”elegante middage”. Gennem tiden har sagen imidlertid skiftet karakter, og Ruby III handler således om korruption af vidner og køb af falske vidneudsagn.

Den 25. maj i år blev endnu et retsmøde i retssagen Ruby III afsluttet, og det med et opsigtsvækkende krav fra den offentlige anklage, der anmodede om seks års fængsel til Berlusconi samt er økonomisk erstatningskrav på over 10 mio. euro for som tidligere premierminister at have skadet de italienske institutioners omdømme. 10 mio. euro er angiveligt småpenge for Berlusconi, men ifølge italiensk presse er det et krav, der for alvor svier hos den tidligere premierminister grundet den skam, det fører med sig.

Men lad os gå et stort skridt tilbage: Den 27. maj 2010 blev den 17-årige Ruby anholdt af politiet i Milano anklaget for tyveri af 3.000 euro. Da hun ikke var i besiddelse af identifikationsdokumenter, tog betjentene hende med til den lokale politistation til afhøring og identifikation. Da hun på det tidspunkt var mindreårig, beordrede en dommer politiet til at anbringe hende i et krisecenter for unge lovovertrædere.

Nogle måneder senere, i januar 2011, kom det frem, at der angiveligt var ”en forbindelse” mellem Berlusconi og den mindreårige Ruby. Det forklarer, hvorfor Berlusconi – på selve aftenen hvor Ruby blev anholdt – havde anmodet om at få hende frigivet. Der var faktisk kun gået et par timer efter Rubys anholdelse, før Berlusconi, der på det tidspunkt befandt sig i Paris, ringede til den pågældende politistation i Milano og pressede på for at få Ruby løsladt. Berlusconi hævdede, at den 17-årige pige var den daværende egyptiske præsident Hosni Mubaraks niece. En hurtigt løsladelse af Ruby var således påkrævet for at undgå en diplomatisk krise, lød det. Dette var dog ikke i overensstemmelse med sandheden.

Kort herefter, stadig i januar 2011, blev Berlusconi sat under en strafferetlig efterforskning i forbindelse med Ruby-sagen. Mistanken gik på, at den mindreårige Ruby skulle have prostitueret sig under Berlusconis ”elegante middage”. Berlusconis advokater var hurtige til at afvise beskyldningerne som “absurde og uden grundlag” og kaldte i øvrigt efterforskningen for ”en alvorlig indblanding i premierministerens privatliv uden præcedens i Italiens retshistorie”.

Den 24. juni 2013 idømte retten i første instans Berlusconi syv års fængsel og udelukkede ham fra offentlige hverv på livstid. Berlusconi appellerede dommen, og den 18. juli 2014 omstødte en appeldomstol dommen, hvilket igen gjorde Berlusconi berettiget til at varetage et offentligt embede.

Som en Hollywood-film

Den nuværende retssag, Ruby III drejer sig derimod om falske vidneudsagn. Den offentlige anklages tese er, at Berlusconi har bestukket en lang række piger – der alle på et eller andet tidspunkt havde deltaget i de ”elegante middage” – mod at få dem til at vidne falsk i sagen mod ham eller forblive i tavshed under de forskellige retssager.

Ifølge den offentlig anklage skulle en lang række piger være på en slags lønningsliste hvor de modtog 2.500 euro om måneden samt en fast bolig. Over for denne anklage har Berlusconi altid forklaret at han ”af natur er generøs og derfor gerne hjælper de unge mennesker”. I dette tilfælde er det så påfaldende, at de unge mennesker, som Berlusconi har valgt at hjælpe, alle er unge kvinder af fotomodel-typen.

Når man læser om Ruby III-sagen og om det bevismateriale som de to offentlige anklagere, Tiziana Siciliano og Luca Gaglio, bygger deres sag på, minder det af og til om en intrigant og storstilet Hollywood-produktion.

Avisen Corriere della Sera rapporterer blandt andet, at ”Ruby på et tidspunkt forekom at være blevet millionær fra den ene dag til den anden. Hun forekom at være fuld af penge og betalt udelukkende med 500 eurosedler. Hun brugt 5.000 euro på at fejre sin datters fire-års fødselsdag og 59.000 euro på en ferie til Maldiverne”.

Ifølge samme avis skulle de to offentlige anklagere havde fremført, at ”det kun ville have været muligt at bruge flere penge end Ruby, hvis man havde kastet dem ud af et vindue”.

I forbindelse med et tidligere retsmøde, hvor Ruby skulle have vidnet, blev hun behændigt skaffer af vejen: sammen med sin kæreste blev hun sat på et fly, der en del timer senere landede i Mexico.

Den offentlige anklage har anmodet om domme og fængselsstraffe af forskelligt omfang til i alt 27 personer. Også Ruby selv står anklaget for falsk vidneudsagn. I hendes tilfæde har den offentlige anklage således anmodet om seks og et halvt års fængsel og konfiskering af de mellem tre og fem mio. euro, som hun angiveligt skulle have modtaget fra Berlusconi.

Afviser alt

Ganske som forudset afviser Berlusconi selv alle anklager. Det samme gør hans advokat, Federico Cecconi, der siger: ”Jeg er slet ikke overrasket over den offentlige anklages anmodning. Dele af det italienske retsvæsens systematisk forfølgning af Berlusconis person har stået på i årevis. Men vi er i besiddelse af solide argumenter for at tilbagevise alle anklager. Der eksisterer intet bevis for Berlusconis påståede skyld, og al den anklagende bevisførelse kan vi nemt tilbagevise”.

En kompakt højrefløj – der ellers har skændtes bravt på det seneste – har bakket op om Berlusconi og taler om en “systematisk forfølgelse af Berlusconi”. En talsmand for Berlusconis parti, Forza Italia, siger blandt andet: “Berlusconi er en herre på 85 år. Hvad håber anklagen at kunne opnå? At sende ham i fængsel indtil han er 90 år gammel. Det giver jo ingen mening at blive ved med at plage ham. Nu må det snart være nok”.

En dom i sagen forventes afsagt til september eller oktober i år (2022).

Følg os på Instagram

🇮🇹 Rom koger med en temperatur på cirka 35-38 grader i disse dage. Men hjælpen er på vej fra Salento-regionen i det sydlige Puglien. 

Nemlig “il caffè leccese”. Som navnet antyder, er den oprindeligt fra byen Lecce. 

Den forfriskende drik består af isterninger, mandel-sirup (er sødt) og et frisklavet shot espresso. 

Perfekt til en eftermiddag i sommervarmen!

#caffeleccese #italien #rom #detusynligeitalien

🇮🇹 Rom koger med en temperatur på cirka 35-38 grader i disse dage. Men hjælpen er på vej fra Salento-regionen i det sydlige Puglien.

Nemlig “il caffè leccese”. Som navnet antyder, er den oprindeligt fra byen Lecce.

Den forfriskende drik består af isterninger, mandel-sirup (er sødt) og et frisklavet shot espresso.

Perfekt til en eftermiddag i sommervarmen!

#caffeleccese #italien #rom #detusynligeitalien
...

🇮🇹 Villa Celimontana i Rom, åbnede i 1925 og ligger kun 700 meter fra Colosseum. Parken er en hyggelig lille romersk oase, som få turister kender.

Her ligger en hyggelig lille bar, hvor der ofte er live musik på de varme sommeraftener. 

Kig fordi næste gang du er i Rom, og få et glas køligt hvidvin, mens du nyder en jazz-koncert under åben himmel.

#rom #italien #rejsertilitalien #rejsertilrom #detusynligerom #detusynligeitalien

🇮🇹 Villa Celimontana i Rom, åbnede i 1925 og ligger kun 700 meter fra Colosseum. Parken er en hyggelig lille romersk oase, som få turister kender.

Her ligger en hyggelig lille bar, hvor der ofte er live musik på de varme sommeraftener.

Kig fordi næste gang du er i Rom, og få et glas køligt hvidvin, mens du nyder en jazz-koncert under åben himmel.

#rom #italien #rejsertilitalien #rejsertilrom #detusynligerom #detusynligeitalien
...

🇮🇹 Det er varmt i Rom og det har ikke regnet rigtigt i flere uger. I denne uge når vi 37-38 grader. Det betyder sædvanligvis mindre skovbrænde rundt om i byen. I dag brænder det i den nordlige Rom, nemlig på Monte Mario bag Stadio Olimpico. Romerne tager det med knusende ro og det kan de roligt gøre med brandmænd som disse! 👨🏻‍🚒👍🏼

🇮🇹 Det er varmt i Rom og det har ikke regnet rigtigt i flere uger. I denne uge når vi 37-38 grader. Det betyder sædvanligvis mindre skovbrænde rundt om i byen. I dag brænder det i den nordlige Rom, nemlig på Monte Mario bag Stadio Olimpico. Romerne tager det med knusende ro og det kan de roligt gøre med brandmænd som disse! 👨🏻‍🚒👍🏼 ...

🇮🇹 Når man bor i Rom, så sker det at Paven kommer forbi og skal til optikeren. Som det gjorde i dag. Alle kan have brug for nye briller. Han så glad ud, var i fin form og hilste venligt på alle - og kørte iøvrigt væk i en hvid Fiat.

🇮🇹 Når man bor i Rom, så sker det at Paven kommer forbi og skal til optikeren. Som det gjorde i dag. Alle kan have brug for nye briller. Han så glad ud, var i fin form og hilste venligt på alle - og kørte iøvrigt væk i en hvid Fiat. ...